Luento Narsismi ja häpeä

Puhujana Jorma Myllärniemi, joka on arvostettu psykologi, psykoanalyytikko ja psykoterapeutti. Myllärniemi on kiinnostunut erityisesti narsismin ja depression psykologiasta.

Luento Narsismi ja häpeä Helsingissä 26.4.2019 klo 17:00-18:30

Luentotilaisuus. Puhujana Jorma Myllärniemi, joka on arvostettu psykologi, psykoanalyytikko ja psykoterapeutti. Myllärniemi on kiinnostunut erityisesti narsismin ja depression psykologiasta.

Luentotilaisuus aiheesta Narsismi ja häpeä

Puutteet vanhemmuudessa, traumaattiset kokemukset, menetykset tai pitkäaikaiset erokokemukset vanhemmista voivat olla narsistisille ongelmille altistavia tekijöitä. Lapsen vielä hauras minuus jää silloin ilman tarvitsemaansa vanhemman läsnäoloa ja tukea.

Jotta elämä voisi jatkua, tällaisilta kokemuksilta on yritettävä kaikin tavoin suojautua. Nämä suojautumiskeinot sitten ilmentävät ja antavat sisällön narsistiselle oireenmuodostukselle tai narsistisille persoonallisuuden piirteille. Niiden tehtävänä on estää minuuden kokemusta joutumasta uudelleen omaa olemassaoloa uhkaavaan ahdinkoon.

Narsismin ja häpeän polut kohtaavat.

Narsistisissa vaurioissa on kyse siitä, ettei ihminen ole saanut omille elintärkeille minuutta rakentaville toiveilleen ja tarpeilleen riittävää tai oikeanlaista vastakaikua lapsuutensa tärkeiltä aikuisilta. Eli hän ei ole tullut rakastetuksi omana itsenään. Omalle itselle tai minuuden kokemukselle välttämätön tarve, joka tällä tavalla ohitetaan tai mitätöidään herättää tunteen itsen vääränlaisuudesta tai välittämiseen kelpaamattomuudesta. Häpeä on mitä suurimmassa määrin narsistista tuskaa.

Paikka: Hotel Arthur -auditorio. Vuorikatu 19, Helsinki.

Tervetuloa tilaisuuteen!

Tilaisuus on maksuton. Tilaan mahtuu 60-70 henk.