HÄPEÄÄ KÄSITTELEVÄ RYHMÄ NARSISTIN UHREILLE 29.9.-13.10.2019

3.9.2019

Oletko elänyt narsistin läheisyydessä? Silloin voit hyötyä häpeää käsittelevästä ryhmästä. Häpeästä vapautumisen ensi askelia on omaan häpeään tutustuminen ja tehokkainta se on ryhmässä.   
Ryhmässä opit erottamaan mitä on terve häpeä ja mitä on sisäistetty häpeä. Häpeästä vapautuminen vahvistaa omanarvontuntoamme, joka on suoja narsistin kohdatessamme.  
Häpeä on voimakas, kipeä tunne tai kokemus siitä, että uskomme olevamme viallisia ja siksi liian arvottomia saamaan osaksemme rakkautta ja kuulumaan joukkoon. -Brene Brown.  
Terve häpeä estää meitä tekemästä pahaa toisille tai saa meidät katumaan, jos olemme tehneet väärin. Kun ihminen ei häpeä sitä mitä hän on tehnyt vaan hän häpeää itseään ihmisenä, puhutaan sisäistetystä häpeästä. Sisäistetty häpeä jäädyttää tunteet ja sulautuu kehoon henkilön persoonaksi. Arvottomuuden tunne saa meidät suostumaan toisen mitätöimäksi tai pomputeltavaksi, kynnysmatoksi, jonka yli voi kävellä. Sisäistetyn häpeän omaava kokee olevansa puutteellinen, kelpaamaton, huono ja ei hyväksytty. Häpeä eristää meidät myös yksinäisyyteen ja estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. 

Häpeä saa narsistin läheisyydessä olevan   
- jähmettymään

- olemaan varuillaan

- vetäytymään tilanteesta

- estää toimimasta, laittamasta rajoja

- estää puhumasta

- suostumaan mitätöitäväksi, häväistyksi

- tuntemaan syyllisyyttä

- kantamaan kaltoinkohtelijan häpeää ja syyllisyyttä

- häpeämään myös kaltoinkohdelluksi joutumistaan  
 
Häpeä ei ole vaan pelkkä tunne, vaan se on kokonaisvaltainen ja kehollinen tila, jota voimme työstää myös alitajunnan, erilaisten toiminnallisten harjoitusten ja kehotietoisuuden kautta. Turvallinen ohjaus ja ryhmän hyväksyvä ilmapiiri, antavat uskallusta tulla näkyväksi omana itsenään ja mahdollisuuden tutustua omaan sisäistettyyn häpeään. Ryhmä kokoontuu kolmena sunnuntaina peräkkäin.  
 
Ryhmä kokoontuu:  
29.9. klo 12.00 – 16.00  
6.10. klo 12.00 – 16.00  
13.10.klo 12.00 – 17.00  
 
Paikka: Tunne & Hyvinvointi Oy, Kannelmäki, Halsuantie 2, 3 krs. Helsinki.  
Ohjaajat: Ihminen tavattavissa -terapeutit Anne Ollikainen ja Minna Dalin  
Ilmoittautumiset: Viimeistään 22.9.2019 mennessä anne@tunnejahyvinvointi.fi / 040 5201416                     
Hinta: 80€ /pvä (3 päivää yht. 240€) sis. alv24%    
www.tunnejahyvinvointi.fi